Министерството на външните работи на Китай днес заяви, че изявлението на

...
Министерството на външните работи на Китай днес заяви, че изявлението на
Коментари Харесай

Китай: Изявлението на САЩ за сблъсъка с филипински кораб пренебрегва фактите

Министерството на външните работи на Китай през днешния ден съобщи, че изявлението на Съединени американски щати, в което Вашингтон взе страната на Филипините във връзка със сблъсък сред плавателни съдове в Южнокитайско море  " подценява обстоятелствата ", съобщи Ройтерс.

Китай и Филипините през вчерашния ден си размениха обвинявания по отношение на конфликта в оспорвани води в Южнокитайско море, откакто китайски плавателни съдове блокираха филипински кораби за доставка при следващата борба в района.

В оповестено през вчерашния ден изказване Държавният департамент на Съединени американски щати съобщи, че китайската брегова защита е " нарушила интернационалните закони, защото съзнателно е попречила на филипинските плавателни съдове да упражнят своята независимост на плаването в намерено море ".

Говорителката на китайското външно министерство Мао Нин през днешния ден съобщи пред публицисти, че Съединени американски щати са разгласили изказването си " в нарушаване на интернационалните закони и безпочвено са атакували и отправили обвинявания против законните права и правоприлагащи дейности на Китай ". Мао сподели, че регионът към " Втората плитчина на Томас " постоянно е бил част от територията на Китай.

" Рифът Ренай е неделима част от китайските острови Нанша от географска, икономическа, политическа и историческа позиция ", съобщи говорителката, употребявайки китайските версии на имената на острова и на архипелага Спратли, от който той е част.

В Южнокитайско море постоянно се случват борби сред плавателни съдове на Манила и Пекин, защото и двете страни имат териториални искания към  региона, който е извънредно значим стратегически, показва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР